<h2>ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ</h2><p>Ιστιαία - Εύβοια</p> <h2>ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ</h2><p>Ιστιαία - Εύβοια</p> <h2>ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ</h2><p>Ιστιαία - Εύβοια</p> <h2>ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ</h2><p>Ιστιαία - Εύβοια</p>
Previous Next
Λογοθεραπεία

ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Ιστιαία - Εύβοια

 

Λογοπεδική είναι ο επιστημονικός κλάδος για την πρόληψη, τη διάγνωση και την καταπολέμηση των διαταραχών του λόγου. Η κύρια φροντίδα του λογοπεδικού είναι η γλωσσική ανάπτυξη ή η διορθωτική παρέμβαση και αποκατάσταση αντιληπτικών, φωνολογικών, λεξικολογικών, εκφραστικών και άλλων διαταραχών του ατόμου το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα στη φωνή ή στο λόγο. 

Στο ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ιστιαίας αντιμετωπίζουμε κάθε ειδικό θέμα λόγου με φροντίδα και επαγγελματισμό έως την πλήρη αποκατάστασή του. Ο θεραπευτής λόγου για τη σωστότερη διάγνωση κάνει γενικότερη ανίχνευση της προσωπικότητας του ατόμου, ξεκινώντας από τα συμπτώματα που αυτό παρουσιάζει. Η σωστή διάγνωση βοηθά στην εφαρμογή του καταλληλότερου προγράμματος αντιμετώπισης των δυσκολιών του ατόμου.
 
Τα στάδια της φυσιολογικής εξελικτικής ανάπτυξης του λόγου:
  • Στους τρεις μήνες της ηλικίας του, το μωρό μπορεί να ξεχωρίζει τους ήχους που αποτελούν τη γλώσσα μας.
  • Στους τέσσερις ή πέντε μήνες, μπορεί να προφέρει τους παραπάνω ήχους. Στους δώδεκα μήνες, αρχίζει να λέει καθαρά μερικές βασικές λέξεις 
  • Στον ενάμιση χρόνο, ένα παιδί χρησιμοποιεί σωστά 30 περίπου λέξεις.
  • Στα δύο χρόνια, το λεξιλόγιο του μπορεί να περιλάβει 200-3000 λέξεις. Είναι σε θέση να σχηματίσει μικρές φράσεις, με τρεις λέξεις και με τη δική του φυσικά σύνταξη.
  • Το παιδί των τριών χρόνων γνωρίζει περισσότερες από 1000 λέξεις. Ξέρει τον πληθυντικό, τα γένη και τους χρόνους των ρημάτων. Χρησιμοποιεί τώρα γύρω στις πέντε λέξεις για κάθε φράση.
  • Τα στοιχεία αυτά δεν αποτελούν απόλυτους κανόνες και μπορεί να παρουσιάζουν διαφορές για το κάθε παιδί.
Η περίπλοκη φύση των διαταραχών του λόγου και ο τρόπος με τον οποίο επιδρούν στην ανάπτυξη του ατόμου επιβάλλουν τη συνεργασία του λογοπεδικού με μια μεγάλη γκάμα ειδικών. Ο λογοπεδικός σαν ειδικός του κλάδου συνεργάζεται με νευροψυχιάτρους, ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, μουσικοθεραπευτές, κ.α. ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε θεραπευόμενου.
 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο κινητό τηλέφωνο 6944228256, αλλά και στο σταθερό 2226055855 για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού.